Mitmed müügiloa hoidjad teatasid juunis lastele sobivas ravimvormis antibiootikumide (suukaudsed suspensioonid, siirupid) tarneraskuste jätkumisest seoses üle-euroopaliselt suurenenud nõudluse ja piiratud tootmisvõimekusega. Sõltumata tarneraskusest on lastel kasutatavaid antibiootikumide ravimvorme apteekides saadaval, annab Ravimiamet teada.

Seisuga 22. juuni on apteekides saadaval järgmised väikelastele sobivas ravimvormis antibiootikumid:

  • MEDOCLAV ja TAROMENTIN 80 mg + 11,4 mg/ml suukaudse suspensiooni pulber (amoksitsilliin + klavulaanhape)
  • DURACEF 50 mg/ml suukaudse suspensiooni pulber (tsefadroksiil)
  • KLACID 125 mg/5 ml suukaudse suspensiooni graanulid (klaritromütsiin)
  • BACTRIM 40 mg + 8 mg/ml siirup (sulfametoksasool + trimetoprim)

Müügiloa hoidja kinnitusel jõuab juuli alguses Eestisse amoksitsilliini suukaudse suspensiooni pulber ning juulis toimuvad ka tsefprosiili, asitromütsiini, fenoksümetüülpenitsilliini ning kombinatsioonis amoksitsilliini + klavulaanhappe tarned.

Ravimite saadavust apteekides saab vaadata veebilehtedelt www.apteegiinfo.ee  ja www.raviminfo.ee. Veebilehed ei kajasta andmeid reaalajas, mistõttu soovitab Ravimiamet ravimi olemasolus veendumiseks apteeki ette helistada.

Tableti vormis on antibiootikumid apteekides saadaval. Tarneraskuse perioodil palub Ravimiamet eelistada tablettravi nendele lastele, kes suudavad ise tabletti neelata ning kellele on tableti annus sobilik.

Ravimiameti uudised