Sotsiaalministeerium

Pressiteade

01.02.2023

Tervise- ja tööminister Peep Petersoni kutsel kogunevad täna sotsiaalministeeriumis Tallinna haiglate, kiirabi, terviseameti ja Eesti Haigekassa esindajad, et arutada kiireid lahendusi erakorralise meditsiini osakondades tekkinud kiirabi järjekordadele.

„Kiirabibrigaadide seismine EMO lüüsis järjekorras on ressursi raiskamine ja ühiskonnale vastuvõetamatu. Teame, et neis autodes on ootel nn kollase, oranži ja punase triaažikategooria patsiendid, kelle puhul võib olla oluline iga minut. Samuti seab see ohtu teiste abivajajate tervise, kelle juurde ei saa järjekorras seisev kiirabi samal ajal sõita,“ ütles minister Peep Peterson. „Tänasel kohtumisel ootan eeskätt haiglatelt, aga ka kiirabilt, terviseametilt ja haigekassalt ülevaadet järjekordade probleemi ulatusest ja tegevustest olukorra otsustavaks parandamiseks.“

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium