Tualett ja vannituba võivad eriti eaka inimese jaoks olla majapidamises kõige ohtlikumad kohad. Libedad põrandad, kõvad keraamilised pinnad ja kitsad nurgad muudavad liikumise keeruliseks ning võib kergesti kukkuda. Seepärast toome välja mõned kasulikud abivahendid, mis aitavad eelkõige eaka inimese vannitoatoimingud lihtsamaks ja turvalisemaks muuta.

1. PAIGALDA VANNITUPPA JA TUALETTI TUGIKÄEPIDEMED

Paljud kasutavad tualetis ja vannitoas kinni haaramiseks soojendustoru või erinevaid vannitoas leiduvaid esemeid. Selle asemel peaks paigaldama tugikäepideme, mis on turvalisem ja aitab hoida tasakaalu ning madalalt istmelt kergemini tõusta. Tugikäepidemed sobivad neile, kellel on piisavalt jõudu, et hoida tugikäepidemest kinni. Tugikäepide võiks olla libisemisvastase kattega, seinast erinevat värvi, et seda paremini näha oleks ning kindlasti tugevalt kinnitatud. Õigesse kohta paigaldatud tugikäepidemed võimaldavad vannitoas kindlamalt ja turvalisemalt liikuda.

2. ASETA VANNI JA DUŠIKABIINI LIBISEMISVASTANE MATT

Tihti juhtuvad vannitoas õnnetused just vanni ja dušinurka sisenedes või sealt väljudes, kuna pinnad on libedad. Sellistel pindadel on soovitatav kasutada libisemisvastast matti. Tihti astutakse mati asemel käterätile, kuid see võib alt ära libiseda, libisemisvastane matt püsib aga kindlalt paigal. Vanni põhja asetataval matil on nuppudega mitmetasandiline struktuur, millel on ühtlasi ka masseeriv toime. Libisemisvastane matt dušinurgas või vannipõhjas aitab eakal inimesel tunda ennast vannitoimingutes kindlamalt ja turvalisemalt.

3. LISA DUŠINURKA DUŠITOOL

Dušitool pakub stabiilsust neile, kellel on raskusi tasakaalu hoidmisega ning kellel pikalt püsti seismine on raskendatud. Dušitool võimaldab ennast mugavas ja turvalises asendis pesta. Dušitool on kaalult kerge ja seda on lihtne puhastada. Heal dušitoolil on all ka kummiotsikud, mis vähendavad kukkumise riski, ning selle kõrgus on lihtsasti reguleeritav.

4. VANNI SISENEMISEL KASUTA TUGIKÄEPIDEMEGA VANNIASTET

Kui eakas inimene kasutab pesemistoiminguteks vanni, peab ta astuma üle kõrgest vanniäärest nii sisenemisel kui väljumisel. See võib olla raske ja ohtlik neile, kellel on probleeme tasakaaluga ja kelle liikumine on raskendatud. Turvalisuse tagamiseks on vanni siirdumisel hea kasutada käetoega vanniastet.  Tugikäepidemega vanniaste on reguleeritava raamiga ning seda saab kinnitada mõlemale poole vanni.

Kõik tooted leiad ITAKi e-poest https://pood.itak.ee/

TULE MEILE KÜLLA !
Asume Tartus, Võrus, Põlvas, Viljandis, Jõgeval, Valgas, Jõhvis ja Narvas. Rohkem infot: https://www.itak.ee/

VÕI KÜSI NÕU ABIVAHENDITE KOHTA
Tel. 737 00 70
info@itak.ee
OÜ ITAK

https://www.facebook.com/itakabivahendid