Tallinna linna strateegiakeskus viis sel sügisel läbi konkursi lastehaigla ravijuhi kohale. Konkursikomisjon valis kandidaatide seast välja Tallinna Lastehaigla vastsündinute ja imikute osakonna senise juhi dr Liis Toome, kellest saab Tallinna Lastehaigla uus ravijuht ja juhatuse liige.

Tallinna Lastehaigla juhatuse esimees Konstantin Rebrov ütles, et tal on väga hea meel, et lastehaigla saab täiendava juhatuse liikme ja uue ravijuhi dr Liis Toome näol. “Ta on võimekas inimene, kes aitab kaasa Lastehaigla edasisele arengule. Doktor Toomel on laialdased kogemused pediaatrias Eestis ja rahvusvaheliselt. Tema juhendamisel loodame arendada koostööd teiste haiglatega, kindlustada meditsiinipersonali ja ravikvaliteeti.“

Tema juhendamisel loodame arendada koostööd teiste haiglatega, kindlustada meditsiinipersonali ja ravikvaliteeti.

„Sügisel ilmunud töökuulutuses esitatud ootused kandidaadile panid mind mõtlema,“ tõdes dr Liis Toome. „Ühelt poolt tundsin, et vastan kirjeldatud ootustele, teisalt aga sundis mind sügavamalt juurdlema ravijuhi töökohustustega kaasnev vastutus. Otsustasin kandideerida. See on minu võimalus panustada nii nooremasse põlvkonda, Tallinna Lastehaigla tulevikku kui ka pediaatria eriala arengusse Eestis.“

Dr Liis Toome lõpetas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 1985. aastal cum laude, jätkas toonase nimega Tallinna Kliinilises Lastehaiglas pediaatria internatuuris, mille lõpetas 1987. aastal. Ta on end täiendanud Soomes, Rootsis, Norras kui ka USA-s. 2014. aasta kaitses ta Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas doktorikraadi teemal „Very low gestational age infants in Estonia – measuring outcomes and insights into prognostic factors“, mis sillutasid teed rahvusvahelisele teaduskoostööle.

35 aastat lapsi ravides

Dr Liis Toome on osalenud erialaseltside juhatustes ja Euroopa Pediaatria Akadeemias. 2019. aastast on ta sotsiaalministeeriumi pediaatria erialakomisjoni liige. Tänavu pälvis ta Eesti Punase Risti III klassi teenetemärgi.

Dr Toome on lastehaiglas töötanud enam kui 35 aastat. 1987. aastal asus ta tööle Tallinna Kliinilise Lastehaigla arstina, 2011. aastast on dr Toome juhatanud Tallinna Lastehaigla vastsündinute ja imikute osakonna tööd.

„Tallinna Lastehaigla uue ravijuhina soovin jätkata eelkäijate tööd ravikvaliteedi tagamisel ning kogu meie tegevust käsitleda lapse ja pere vaatevinklist. Silmas pidades olmetingimusi soovin, et haigla palatid oleksid lapsele ja tema vanemale igati mugavad ja ajakohased,” rääkis dr Toome. “Samuti tahan kaasa aidata sellele, et arendada kõigis haigla osakondades välja perekeskne lähenemine ja koostöö lapsevanematega nii, et iga lapse ja haiguse puhul oleks vanem kaasatud. Ja muidugi soovin, et meie haiglas oleks hea töötada igaühel haigla personalist.“

Dr Toome alustab ravijuhi ja juhatuse liikmena tööd esmaspäevast, 6. novembrist 2023.

Svea Talving, SA Tallinna Lastehaigla avalike suhete ja turunduse juht