Ida-Viru Keskhaigla avas 20 oktoobril rekonstrueeritud L-korpuse. Korpuse rekonstrueerimistööd kestsid peaaegu kaks aastat ja värskenduskuuri läbisid kõik tööruumid.

Rekonstrueerimise järgselt haakavad selles korpuses paiknema silmaosakond, naistenõuandla, radioloogia, endoskoopia, funktsionaaldiagnostika, taastusravi, infektsioonikontroll, hemodialüüs, lasteosakond ja koolitusruumid. Samuti hakkavad seal toimuma infektsioonhaiguste ambulatoorsed vastuvõtud ja eriarstide vastuvõtud.

Mõned osakonnad on juba uutesse tööruumidesse ümber paigutatud. Ravikorpuse rekonstrueerimine on märkimisväärne etapp Ida-Viru Keskhaigla arengus. Renoveeritud tööruumides on kaasaegne sisustus ja töökeskkond, mis aitavad tagada patsientidele parimaid ravi- ja olmetingimusi.

Üritusel pidasid kõnet terviseminister Riina Sikkut, IVKH nõukogu esimees Anton Dijev, juhatuse esimees Tarmo Tohver, Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler (juhtis Ida-Viru Keskhaiglat pea 20 aastat), ehitusfirma Rand & Tuulberg juhatuse liige Priit Vakmann, Tartu Ülikooli Kliinikumi sisekliiniku juhataja Toomas Kariis (IVKH endine ülemarst), Narva Haigla juhatuse liige Ago Kõrgvee, Eesti Haiglate Liidu juht Urmas Sule, Terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus, Ahtme Haigla juhatuse esimees Georgi Belotserkovski ja IVKH endine nõukogu esimees Valeri Korb.

“Mul on väga hea meel, et Ida-Viru Keskhaigla astus veel ühe pika sammu taristu arendamise suunas ja renoveeris L-korpuse. Uutes ja kaasaegsetes ruumides on töötajatel meeldivam töötada ja patsientidel mõnusam viibida. Kõik, mida me oleme teinud ja teeme ka edaspidi, on suunatud inimeste rahulolu tõstmisele ja tervishoiuteenuste parendamisele,” sõnas IVKH nõukogu esimees Anton Dijev.

Rekonstrueerimistööde maksumus oli 17 miljonit eurot. Projekti finantseeriti keskhaigla omavahenditest ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toetuse abil, mis moodustas umbes 75% projekti kogumaksumusest.

Ida-Viru Keskhaigla uudised