Sel nädalal kogunenud Regionaalhaigla nõukogu kinnitas juhatuse esimehe Agris Peedu ettepanekul alates 15. oktoobrist 2023 haigla uueks juhatuse liikmeks-ülemarstiks dr Kristo Erikson.

“Kristo Erikson on keskuse juhina olnud Regionaalhaigla juhtimismeeskonna liige juba pikalt, samuti osales ta haigla kriisimeeskonna töös pandeemia ajal, nii et tal on juba väga hea sissevaade meie haiglaellu ja suurepärane koostöö kolleegidega,” ütles Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu ja lisas: “See annab talle hea aluse haigla ülemarsti rollis ja toetab haigla kestlikku arengut.”

“Nõukogule meeldis Eriksoni visioon haigla ravitöö juhtimisest ja uuendusmeelsus,” ütles nõukogu esimees Taavi Rõivas ning soovis Eriksonile edu ja head koostööd uues rollis.

Alates 2018. aastast on dr Erikson Regionaalhaigla intensiivravikeskuse juhataja-ülemarst. Varem on ta töötanud anestesioloogia ja intensiivravi spetsialistina nii Eestis kui Soomes. Erikson on Regionaalhaigla eetikanõukogu liige alates 2018. aastast ja alates 2023.a ka eetikanõukogu juhataja.

Olen kindel kasutajasõbralike e-lahenduste pooldaja ja toetan uute lahenduste, sealhulgas ka tehisintellekti kasutuselevõttu meditsiinis.

“Hindan tugevat tiimitööd ja väiksemat hierarhiat – patsienditöös tagab see tõendatult parema ja patsiendikesksema ravi,” ütles dr Erikson ja lisas: “Arstide ja õendustöötajate puudus meditsiinis on süvenev ja üha kasvab nii õenduse kui tehnoloogia roll. Regionaalhaiglalt oodatakse jätkuvalt eestvedaja rolli täitmist Eesti tervishoius. Olen kindel kasutajasõbralike e-lahenduste pooldaja ja toetan uute lahenduste, sealhulgas ka tehisintellekti kasutuselevõttu meditsiinis.”

Dr Erikson alustab ülemarsti tööd 15. oktoobril

Dr Erikson on arstiks õppinud Tartu Ülikoolis ning kõrgeima meditsiinilise hariduse saanud Soomes. Erikson töötas sealses Oulu ülikoolihaiglas 14 aastat ja tal on meditsiinidoktori kraad Oulu ülikoolist. Ta kuulub Euroopa, Skandinaavia, Eesti ja Soome anestesioloogide seltsidesse ning Eesti ja Soome arstide liitudesse. Dr Erikson on avaldanud artikleid erinevates teadusajakirjades, osalenud residentide-tudengite õpetamises, ravijuhendite koostamises ja innovatsiooniprojektides.

Juhatuse liikme-ülemarsti ametikohale toimus konkurss, mida aitas läbi viia Tammiste personalibüroo.

Dr Erikson alustab haigla juhatuse liikme-ülemarstina tööd 15. oktoobril. Tema vastutusvaldkonnaks on Regionaalhaigla kliinilise tegevuse juhtimine. Regionaalhaigla juhatusse kuuluvad juhatuse esimees Agris Peedu, õendusdirektor Katre Zirel ning haigla ülemarst.

SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla pressiteade