Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH) insuldiosakond hinnati RES-Q (ingl k: Registry of Stroke Care Quality) poolt teemantmärgise vääriliseks, mis tähistab suurepärast insuldiravi kvaliteeti. Teemantmärk on ka RES-Q kõrgeima kvaliteedi tunnus.

RES-Q on algselt peamiselt Kesk- ja Ida-Euroopa riikidele suunatud registrite süsteem, mis võimaldab hinnata ja parandada insuldiravis pakutavat kvaliteeti. Selleks edastatakse ravitud insuldipatsientide andmed rahvusvahelisse andmebaasi, kus vastavad spetsialistid hindavad andmeid insuldiravi kvaliteediindikaatorite põhjal.

Oleme väga uhked selle üle, et meie igapäevane töö on maailma tipptasemel.

Lääne-Tallinna Keskhaigla närvihaiguste ja psühhiaatria kliiniku ülemarst-juhataja dr Katrin Gross-Paju sõnul on saadud teemantmärgis insuldiosakonnale kõrge tunnustus, mis annab tõestust, et kõik insuldiravi protseduurid on haiglas tehtud nii, nagu parim praktika ette näeb. “Oleme väga uhked selle üle, et meie igapäevane töö on maailma tipptasemel,” märkis ta.

Praeguseks on RES-Q algatusega liitunud 97 riiki ja ligi 2400 haiglat üle maailma. Lääne-Tallinna Keskhaigla liitus RES-Q programmiga 2017. aastal ning on lisaks 2023. aasta teise kvartali eest pälvitud teemantmärgisele saanud möödunud aasta kolmes kvartalis ka kuldmärgise.

Vaata ka veebilehte QualityRegistry.org.

Lääne-Tallinna Keskhaigla uudised