Tallinna Tehnikaülikool
Pressiteade
24.12.2022

Tallinna Tehnikaülikooli e-tervise magistriõppekava taibutalgutel käivitati kahe päeva jooksul viis uut ideed. Tudengimeeskonnad leidsid innovaatilisi lahendusi meditsiinitudengite mentorluseks, naiste viljakuse toetamiseks, veregrupi digitaliseerimiseks patsiendiportaalis ning nutiseadmega insuldi tuvastamiseks.

Seitsmendat korda toimunud arendusmaratoni võitjaks valiti meeskond Männlich, kes pakkus digitaalse platvormi meeste tervise infarktijärgseks jälgimiseks, toetamiseks ning parendamiseks. Eesti keskealised mehed kipuvad meeskonna liikmete hinnangul pärast esimese infarkti ja ravi saamist arstide vaateväljast kaduma. “Pakume neile kõige paremat viisi, kuidas mees saaks elada veel pikalt tervislikke aastaid,” ütles Männlichi liige Maaris Lõkk.

Ta lisas, et maailmas leidub infarkti põdenud meeste tugigruppe, kus aidatakse ja toetatakse. Eestis on olemas meeste e-kliinik, kuid see ei paku Lõkki sõnul toetust terve raviperioodi jooksul. “Meie platvormil saab nii asjatundlikku tuge kui ka arstide konsultatsioone. Lisaks saab ennast proovile panna teiste sarnases olukorras olnud meestega, koguda punkte ning võita auhindu,” seletas ta.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Tallinna Tehnikaülikool