Certific OÜ

Pressiteade

19.01.2022

Esimese nädalaga näitas Certificu koduseks kasutamiseks mõeldud kiirtesti vastu huvi tuhandeid reisihuvilisi. Kasutajad hindavad uue teenuse puhul nii soodsamat hinda kui ka võimalust testida kodust lahkumata.

Certificu tegevjuhi Liis Naruski sõnul on esimeste Eesti klientide tagasisidet innustav kuulda ning see annab kinnitust, et uus digitaalne testimisteenus on Eestis vajalik. “Kuna enne pikalt planeeritud puhkusereisi soovivad inimesed nakatumise vältimiseks kontakte piirata, siis on Certificu kodust tehtav kiirtest väga heaks alternatiiviks testimiskeskuses või kliinikus testimisele. Lisaks sellele on esimeste kasutajate sõnul oluline eelis ajaline võit. Kuna rahvusvaheline reisimine on piirangute tõttu keerulisem ja nõuab rohkem planeerimist, siis Certific säästab oluliselt aega, sest testida saab endale sobival ajal, kasvõi näiteks õhtul enne hommikust lendu või laevaleminekut,” ütles Narusk.

Certificu antigeenitesti sertifikaat sobib reisimiseks riikidesse, mis aktsepteerivad sisenemiseks antigeeniteste. Testi saab koju tellida Certificue-poest https://www.certific.co/ee lähimasse Smartposti pakiautomaati ning testida saab kodust lahkumata, kasutades selleks Certificu mobiili- või veebirakendust. Ühe testi hind on 19 eurot, reisimiseks vajaliku sertifikaadi saab kätte 60 minuti jooksul pärast testi sooritamist.

“Soovitame enne reisi kontrollida, millised koroonaviiruse piirangud antud sihtriiki sisenemisel kehtivad. Euroopas on paljudesse riikidesse lisaks vaktsineerimispassile nõutav ka negatiivne antigeeni test ning see peab olema tehtud kindlal ajavahemikul enne riiki sisenemist. Seda saab kontrollida näiteks välisministeeriumi veebilehelt reisitargalt.vm.ee http://reisitargalt.vm.ee või sihtriigi saatkonna kodulehelt,” lisas Narusk.

CertificustCertific http://certific.co/ee tõi esimese kaugtõendatud testimise teenuse Eestis turule 11. jaanuaril 2022, pärast tervishoiuteenuse osutaja tegevusloa saamist. Certificu väljatöötatud digitaalne platvorm võimaldab sertifitseerida kodus tehtavaid meditsiinilisi teste – tuvastades isiku ja kasutatud testi ning kindlustades, et proov on võetud korrektselt ning testi tulemus on usaldusväärne. Siiani peamiselt Ühendkuningriigis tegutsenud ettevõtte eesmärk on radikaalselt muuta meditsiinidiagnostika lahendused kättesaadavamaks ja meditsiiniline testimine kiiremaks, lihtsamaks ja soodsamaks.