Eesti Haigekassa

Pressiteade

18.01.2022

Haigekassa lisas koostöös Riigi Infosüsteemi Ametiga riigiportaali uue e-teenuse, millega muudetakse ravikindlustuse taotluse esitamine rasedatele ja välisriigis õppijatele senisest lihtsamaks.

Alates käesolevast aastast lisandus rasedatele ja välisriigis õppijatele võimalus ravikindlustuse taotlemiseks riigiportaali kaudu. Kui siiani pidi dokumente saatma haigekassale posti või e-postiga digitaalselt allkirjastatuna, siis alates sellest aastast saab need mugavalt esitada eesti.ee teenuse „Ravikindlustuse taotlemine rasedatele ja õppijatele välismaal“ kaudu.

Eesti.ee portaali sisse logides tuleb vasakul menüüst esmalt valida „Minu andmed“, siis selle alla ilmunud menüüs klõpsata „Tervis ja retseptid“ ning seejärel paremale ilmunud pealkirjadest valida vastav teenus.

Kindlustus vormistatakse haigekassas viie tööpäeva jooksul pärast taotluse esitamist ning taotlejat teavitatakse sellest e-kirjaga. Taotluse staatust saab inimene jälgida riigiportaalist. Lisaküsimuste korral on info saamiseks võimalik pöörduda haigekassa poole: info@haigekassa.ee või telefonil +372 669 6630 (E – N 8.30 -16.30; R 8.30 – 14.00).

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa