Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus TEHIK

Sotsiaalministeerium

Pressiteade

14.05.2021

Eile broneeriti digiregistratuuris COVID-19 vaktsineerimisele ligi 15 000 aega. Keskmine ooteaeg digitaalses ootejärjekorras oli 30 minutit, pikim 104 minutit. Tipptunnid, mil järjekorrad olid kõige pikemad, olid pärast südaööd ning tööpäeva hommikul-ennelõunal.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse TEHIK direktori Katrin Reinholdi sõnul oli selline suur inimeste hulk digiregistratuuris esmakordne ja kuna see oli ka ette teada, siis selleks valmistuti.

„Digiregistratuur ei ole loodud selle arvestusega, et kümned tuhanded inimesed seda korraga kasutaksid. Rakenduse vastavaks arendamine ei oleks ka kuidagi majanduslikult mõttekas ega otstarbekas maksumaksja raha kasutamine, sest muu osa ajast ei oleks sellist võimsust vaja,“ ütles Reinhold. „Seepärast lõime digitaalse ootejärjekorra, et inimesed, kes kohe sisse ei mahu, saaksid infot, kui kaua tuleb oodata ja ehk oleks mõttekas hoopis hiljem tagasi tulla. Tänan kõiki kannatlikkuse ja mõistvuse eest.“

Tervishoiuteenuse osutajad lisavad digiregistratuuri vabu aegu jooksvalt, aga siiski on soovijaid veel mõnda aega rohkem kui vabu aegu. Vaktsiinide tarned suurenevad igal nädalal ning mai- ja juunikuu jooksul saavad esimese doosi vaktsiini kõik soovijad. Praeguste plaanide järgi laekub juuni lõpuks suurusjärgus 900 000 doosi vaktsiine.

Alates eilsest, 13. maist saavad vaktsineerimisele registreeruda inimesed vanuses 40 eluaastat ja enam.