Sotsiaalministeerium

Pressiteade

14.03.2021

Tänahommikuse seisuga on Eestis end vähemalt ühe vaktsiinidoosiga COVID-19 haiguse vastu kaitsnud 133 263 inimest, mis on 12% täisealisest elanikkonnast. Mõlemad vaktsiinidoosid on saanud 52 649 inimest. Nädala jooksul on tehtud enam kui 39 500 vaktsineerimist, neist eilse päeva jooksul 5513. Vaktsineerimine jätkub ka pühapäeval.

„Meie kõigi ühine eesmärk on COVID-19 kriis kiiresti ületada ning naasta võimalikult tavapärase elu juurde. Saame seda teha vastutustundlikult ja terviseteadlikult käitudes ning vähendades oma kontakte teiste inimestega, et piirata viiruse levikut. Samal ajal kaitseme vaktsineerimisega esmajärjekorras COVID-19 haigusest enim ohustatud inimesi,“ ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Täna jätkub kõigi soovijate vaktsineerimist ettevalmistava nädalavahetuse pilootprojektina üle Eesti erinevates raviasutustes üle 65-aastaste inimeste vaktsineerimine ja ka eesliinitöötajate kaitsesüstimine. Eeloleval nädalal jätkub perearstide juures riskirühma inimeste vaktsineerimine ning samal ajal on käimas haridustöötajate ja sotsiaaltöötajate vaktsineerimine. Märtsi jooksul võimaldatakse teiste eesliinitöötajate hulgas vaktsineerimist ka COVID-19 kriisi lahendamiseks strateegiliselt olulistel ametikohtadel töötavatele isikutele, sh Riigikogu ja valitsuse liikmetele.

Eilse päeva jooksul vaktsineeriti 59 raviasutuses, sh 45 perearstikeskuses üle Eesti. Kokku on praeguseks vaktsineerimisi teinud 476 erinevat tervishoiuteenuse osutajat. Enam kui pool kõigist vaktsineerimistest on tehtud 390 perearstikeskuses.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium