Sõna kiropraktika tuleb kreekakeelsetest sõnadest chiro ja praktikos, mis üldistavas tõlkes tähendab „tehtud kätega“.

Kiropraktika alguseks loetakse aastat 1895, kui USA arst Daniel David Palmer teostas esimese selgroo manipulatsiooni, mille tulemusena taastus patsiendi kuulmine. Paar aastat pärast seda avas doktor esimese kiropraktika kooli. Tänu Daniel David Palmeri poja tööle on kiropraktika praegu USAs seadustatud kui arstiteadus. Euroopasse jõudis kiropraktika alles 40 aastat tagasi.

Kiropraktik võib sind aidata, kui sul on seljavalud, kaelavalud, peavalud, lihaspinged, probleemid diskidega jne. Samuti saab kiropraktikult nõu ja abi rühiprobleemidega, sundliigutustest- ja asenditest tulenevate probleemidega seoses ja spordivigastuste puhul. Seljaprobleemid on tänapäeval ülimalt levinud ning selle peamiseks põhjuseks peetakse liigset istumist ja väheliikuvat elustiili. Seljavalu kimbutab mingil eluperioodil lausa nelja viiest inimesest ning just seljavaludega seonduv temaatika ongi peamine põhjus, miks kiropraktiku poole pöördutakse.

Visiit kiropraktiku juurde algab põhjalikust vestlusest, mille käigus selgub diagnoos. Seejärel asutakse vastavate protseduuride juurde. Enamasti on need valutud ning kuigi rahvasuus on laialt levinud legend kiropraktikutest kui nö kondiväänajatest, siis päris nii see pole. Kiropraktikult saab ka praktilisi juhiseid ja harjutusi, kuidas edaspidi probleeme vältida. Kui mitut kiropraktiku visiiti läheb vaja, et probleemidest vabaks saada, sõltub diagnoosist – mõnikord saab hakkama ka vaid ühe visiidiga.