Saaremaa tudengistipendiumi stipendiaadid on tulevane radioloog Grete Kaal ja tulevane kirurg Mihkel Maidre.

Kuressaare Haigla Toetusfondi tegevjuht Siiri Rannama ütles, et stipendiumilepingute üleandmise käigus Tartu Ülikoolis 13. juunil märgiti enim oma noorte nö “tagasimeelitamisega” tegelevate maakondadena ära Tartu ja Saaremaa. Toetusfond tõdeb, et neil tõesti tõsi taga ning nad annavad endast parima, et arstid leiaksid tee Saaremaale.

Kuressaare Haigla Toetusfond on järjekindlalt töötanud selle nimel, et Kuressaare Haigla saaks juurde tublisid professionaalseid arste, kellest tegelikult tunneb puudust terve Eestimaa.

“Kui saarlased midagi pähe võtavad, siis ega nad sellest niisama lahti ütle,” kirjutab toetusfond oma Facebooki kontol. “Kuressaare Haigla Toetusfond on järjekindlalt töötanud selle nimel, et Kuressaare Haigla saaks juurde tublisid professionaalseid arste, kellest tegelikult tunneb puudust terve Eestimaa.”

Siiri Rannama loodab ka, et koostöö partneritega jätkub. “Ma väga loodan, et hea alguse saanud koostöö noorte arstide saarele toomiseks Saaremaa Arenduskeskusega ja Sihtasutusega Tartu Ülikool jätkub,” ütles Rannama.

“Aitäh kõigile koostööpartneritele ja aitäh teile, kuldaväärt noored, et olete võtnud ette niivõrd pika, väljakutsete rohke ja asendamatu ameti omandamise,” tänab toetusfond nii partnereid kui ka noori.

Kuressaare Haigla Toetusfondi eesmärk on tervishoidu toetada ning vähendada selles valdkonnas valitsevat ebavõrdsust. Selleks, et katta teenuseid, mida Eesti Haigekassa hetkel ei rahasta, on aga vaja lisarahastust. Toetusfond töötab selle nimel, et toetada Kuressaare Haigla pingutusi ja samme kogukonna tervise taastamisel, selle hoidmisel ja edendamisel.

Allikas: Kuressaare Haigla Toetusfond