Teisipäeval, 30. mail avatakse pidulikult Ida-Tallinna Keskhaigla renoveeritud Magdaleena Tervisemaja, mis koondab endas ambulatoorsed eriarstide- ja õdede vastuvõtud ning perearstikeskused.

Renoveerimise käigus sai hoone juurde 229 ruutmeetrit lisapinda. See tuli kinni ehitatud siseõuede arvelt, kus täna asuvad valgusküllased aatriumid. Kabinettide üldarv ja põhiline ruumijaotus jäid samaks. Renoveerimise käigus vahetati välja kõik aknad, soojustati välisseinad ja katus, paigaldati lift, ehitati kaldteed, uuendati keskkonnatehnika (küte, ventilatsioon) ja elektrivarustus. Renoveerimistööd kestsid poolteist aastat.

„Magdaleena D-korpuse renoveerimine võimaldab koondada esmatasandi tervishoiu- ja tugiteenuste osutajad ühe katuse alla, parandades teenuste kättesaadavust,“ ütles ITK juhatuse esimees Tarmo Bakler.

Magdaleena D-korpuse renoveerimine võimaldab koondada esmatasandi tervishoiu- ja tugiteenuste osutajad ühe katuse alla, parandades teenuste kättesaadavust.

Esimene korrus jääb peamiselt perearstide käsutusse. Sinna kolivad nii Magdaleena perearstikeskused kui ka praegu Tõnismäe üksuses asuvad perearstid. Esimesel korrusel asub ka perekool. Teisel korrusel paiknevad eriarstid, kes tegid vastuvõtte samas asukohas endise nimega Magdaleena polikliinikus. Lisandunud on koosolekuruumid ja avarad patsientide ootealad.

Aatriume kaunistab Marit Ilison Creative Atelier`i teos „Väevarred, võluõied I & II“, mis on inspireeritud taimeväe mütoloogiast ja tervishoiutemaatikast.

Haigla investeeris ehitustöödesse 8,4 miljonit eurot, millest 1,6 miljonit tuli Euroopa Liidu fondidest. Meditsiinitehnika uuendamisele kulus 120 000 eurot ning sisustusele ligi 400 000 eurot.

Ida-Tallinna Keskhaigla on üks Eesti suurimatest haiglatest, mis koosneb seitsmest kliinikust ning teenindas möödunud aastal ligikaudu 26 000 statsionaarse ravi ja 500 000 ambulatoorse külastuse patsienti. Haiglas töötab 2500 inimest.

Ene Veiksaar, Ida-Tallinna Keskhaigla kommunikatsioonispetsialist