Sotsiaalministeerium

Pressiteade

10.02.2023

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo on täna visiidil Põlvas ja Räpinas, kus külastab Räpina Haiglat, Põlva Puuetega Inimeste Koda, Põlva Toidupanka ning kohtub Põlvas sotsiaaltöötajatega arutamaks hooldereformiga kaasnevaid muudatusi.

„Kuna hooldereformiga seonduvalt ootab meid ees mitu olulist muudatust, on tähtis, et saaksime inimestega, keda see enim puudutab otse rääkida. Seetõttu Põlvasse sõitnud olemegi, et sotsiaal- ja hooldustöötajad saaksid küsimusi esitada ning meie vastata,“ sõnas sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

Ministri sõnul on hooldereformi üks eesmärke vähendada hooldekodude personali koormust. „Klientide arv ühe hooldustöötaja kohta peab olema võrreldes tänasega väiksem, et tagada inimestele isikukesksem teenus ja teisalt vähendada hooldustöötajate koormust. Niisamuti toetab seadusemuudatus koduste hooldusteenuste arendamist kohalikes omavalitsustes. Kuidas neid muutusi kõige paremini läbi viia, arutama tulnud olemegi,“ lisas Riisalo

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium