Eesti Haigekassa

Pressiteade

11.02.2023

Viimase kahe aasta jooksul on Tervisekassa tervishoiuteenuste osutajatelt nõudnud tagasi ligi miljon eurot valesti või põhjendamatult osutatud tervishoiuteenuste ja välja makstud hüvitiste eest.

Tervisekassa on meie kõigi ühise ravikindlustusraha hoidja. See ei tähenda Tervisekassale ainult õigust raviarveid tasuda, vaid ka kohustust kontrollida selle raha kasutuse õigsust ja otstarbekust, et ennetada ja tuvastada võimalikke pettusi või vigu.

“Raviraha kasutamise kontrollimine on töö, millega Tervisekassa järjepidevalt tegeleb. Aastatel 2021–2022 toimunud kontrollide tulemusena nõudsime tervishoiuteenuste osutajatelt tagasi ligi miljon eurot, et ohjeldada ühise ravikindlustusraha alusetut kulutamist. Möödunud aastal on kõige rohkem tagasinõudeid esitatud günekoloogia ja hambaravi erialadel, kokku ligi 90 000 euro eest, ” ütles Tervisekassa järelevalve osakonna juht Jelena Kont.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa