Sotsiaalministeerium

Pressiteade

08.02.2023

Täna riigikogus kolmanda lugemise läbinud sooduspensionite reformi eelnõu muudab edaspidi Eesti pensionisüsteemi kaasaegsemaks, õiglasemaks ja enam töötaja individuaalsetest vajadustest lähtuvaks.

Soodustingimustel vanaduspensionite ja väljateenitud aastate pensionide reformimine on oluline samm pensionisüsteemi kaasajastamisel.

Peale Eesti on eelmise sajandi keskpaigast pärinev riiklik sooduspensionite süsteem reformimata veel vaid Horvaatias. „See on oluline samm muutmaks meie pensionisüsteemi kaasaegseks ning kõikide suhtes arvestavaks. Nõukogude Liidus loodud tänaseks aegunud nimekirjade asemele oleme loonud inimese individuaalsete vajadustega arvestava töövõime toetamise süsteemi. See tähendab, et hinnatakse individuaalselt nii inimese tervislikku seisu kui võimaldatakse tööeas tervele inimesele sujuv üleminek ühelt ametialalt teisele. Vältides liiga varajast pensionile jäämist, säästame oluliselt raha, mille saame edaspidi investeerida hoopis pensionitõusu,“ sõnas sotsiaalkaitse minister Signe Riisalo.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium