Sotsiaalministeerium

Pressiteade

09.11.2022

Sotsiaalministeeriumis koguneb täna pärastlõunal ümarlaud, kus otsitakse lahendusi noorte tubaka- ja nikotiinitoodete tarvitamise probleemidele. Eesmärk on ennetada nende toodetega tarvitamise alustamist ning vältida tubaka ja nikotiinitoodete kättesaadavust noortele ja lastele.

„Nikotiin on sõltuvust tekitav aine, mis kahjustab tervist, suurendades sealhulgas vähiriski ja kahjustades südame-veresoonkonda. Terviseministrina teeb mulle eriti muret noorte kontrollimatu veipimine. Tööstus reklaamib veipimist võimalusena kahjulikumast pahest loobuda, liikuda vähemohtlikule alternatiivile. Praktika näitab kahjuks, et sigarettide asendamise kõrval toob veipimine nikotiini juurde siiski ka uut tarbijaskonda ja seejuures massiliselt noori,“ ütles tervise- ja tööminister Peep Peterson. „Peame täiskasvanutena endi otsa vaatama, mida oleme teinud valesti ja mida peame tegema teisiti, et seda probleemi ei oleks.“

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium