Eesti Haigekassa

Pressiteade

10.11.2022

Kas oled väsinud googeldamisest ja otsimast oma sümptomitele põhjust? Kas oled tüdinenud sellest, et püüad pidevalt helistades ühendust saada oma perearstiga, et uuendada retsepti või vajad saatekirja, aga kuuled telefonist kinnist tooni? Samuti ei ole sulle võõras tunne, et lähed apteeki ja saad teada, et su retsept on aegunud või pole seda sulle üldse välja kirjutatudki, aga sinul polnud sellest aimugi ning bussisõit apteeki oli täiesti asjatu? Vahet pole, kas oled noor, keskealine või väärikas vanuses; oled sa parima tervise juures või põed mitmeid kroonilisi haigusi; esineb sul erivajadus või ei tule hästi toime arvuti kasutamisega- oluline on, et sa leiaksid digiloost kõik oma tervist puudutava info kiiresti üles ja virtuaalne keskkond aitaks sul olla oma tervise peremees.

Selleks, et nii sinule kui ka kõikidele teistele eesti inimestele seda kõike tagada on vaja patsiendiportaali uuendada. Esimesed sammud tehti juba mõne aasta eest, kui koostati Sotsiaalministeeriumi ja Riigikantselei Innovatsioonitiimi ühisprojektina loodavale portaalile eelanalüüs ning koguti kokku kõik murekohad, mis olemasoleva keskkonnaga seondusid. Lisaks koostas Nortal AS põhjaliku ülevaate, kuidas peaksime tänast digilugu.ee keskkonda muutma ning koondas kokku info sellest, millised on kõikide osapoolte ootused ja vajadused ning praegused tehnilised võimalused uuenduste elluviimiseks.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa