Eesti Haigekassa

Pressiteade

19.10.2022

Selle aasta 9. kuuga on hambaravihüvitist kasutanud vaid 27% üle 35-aastastest inimestest. Samas vanuseastmes läbi viidud värske suutervise uuring näitab, et üle 40% inimestest, kes viimase kahe aasta jooksul hambaarsti külastanud pole, leiavad, et neil puudub selleks vajadus.

Hammaste ja suuõõne kontrolliks on arstide sõnul soovituslik pöörduda vastuvõtule üks kord aastas. Eesti täiskasvanud inimeste seas läbi viidud suutervise uuring näitab, et eestlased on küll oma kehvast suutervisest teadlikud, kuid kontrolliks põhjust ei näe. Regulaarselt külastavad hambaarsti ja kasutavad selleks haigekassa hüvitist vähem kui pooled uuringus osalenutest.

Haigekassa lepingupartnerite juures saavad kõik täiskasvanud ravikindlustusega inimesed kasutada aastas 40 või 85 euro ulatuses hambaravihüvitist, seejuures patsiendil endal tuleb alati tasuda vähemalt pool raviarvest. Hüvitise määr sõltub inimese vanusest, töösuhte olemasolust jm teguritest.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa