Eesti Haigekassa

Pressiteade

20.10.2022

Tervisekassa alustas tänavu esimest korda rinnavähi sõeluuringu raames SMS-ide saatmisega, milles teavitatakse sihtrühma naisi mammograafiabussi jõudmisest nende elukoha piirkonda. Värsketest andmetest selgus, et personaalne SMS-kutse kasvatas rinnavähi sõeluuringul osalemist keskmiselt 8% võrra.

Tervisekassa juhatuse liige Maivi Parv peab SMS-teavitust sõeluuringule kutsumisel tulevikusuundumuseks. „Kuna vahekokkuvõtte tulemused viitavad, et kevadise rinnavähi sõeluuringu ennetuskampaania „Sina oled oma rinna hoidja” ajal alustatud SMS-ide saatmine on olnud tulemuslik, jätkame teavitamisega ka uuel aastal,“ kinnitas Parv.

SMS-ide positiivset mõju ja aina kasvavat hõlmatust näitab ka see, et kui eelmisel aastal osales esimese üheksa kuu jooksul sõeluuringul 45% kutsututest, siis tänavu on sama aja jooksul uuringul 49% sihtrühma naistest. Kogu eelmise aasta jooksul võttis rinnavähi sõeluuringust osa 60% kutsututest. „Huvitava muutusena saab välja tuua, et kaks aastat tagasi sõeluuringul osalenud naised reageerisid SMS-kutsele aktiivsemalt kui esimest korda sõeluuringule kutsutud naised. See näitab, et uuringul osalemise soodustamiseks on pideva kontakti hoidmine kutsututega oluline,” märkis Parv.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa