Eesti Haigekassa

Pressiteade

17.10.2022

2021. aasta kevadel lõppes tervisekassa juhtimisel korraldatud kaugteenuste näidisprojektide konkursi teine voor, millega said toetust neli projekti. Kogu 2021. aasta vältel tegeleti projektide ettevalmistamisega ning alates sellest aastast rakendatakse teenuseid Eesti arstiabis.

Kaugteenuste arendamise peamine eesmärk on võimaldada inimestele kõige mugavam, õigeaegsem ja kvaliteetsem arstiabi saamise viis. „Soovime suurendada inimkesksust tervishoius – kui tervise- ja raviteenused on inimestele kättesaadavad, paraneb ravi järjepidevus ning -soostumus,” rääkis tervisekassa kaugteenuste projektijuht Liis Kruus.

Näidisprojektide konkursiga sooviti kiirendada uute kaugteenuste mudelite arendamist ja nende kasutuselevõttu. Oluline eesmärk oli ka uudsetele teenustele tasumudelite kokkuleppimine ja mõju uurimine. „Pikemas perspektiivis on eesmärk välja selgitada, kuidas näidisprojekte teenustena üleriigiliselt laiendada, et need oleks kättesaadavad igale patsiendile, kes vajab raviteenust. Näidisprojektid on sisendiks uute praktikate loomisel nii tervisekassale kui ka kogu Eesti tervishoiusüsteemile,“ lisas Kruus.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa