Sotsiaalministeerium

Pressiteade

26.07.2021

Vaktsineerimise tempo on hüppeliselt tõusnud ja eelmisel nädalal tehti Eestis kokku 22 068 COVID-19 vastast esmast vaktsineerimist.

Teisi doose tehti eelmisel nädalal 20 628. Kokku on Eestis tehtud üle 1,1 miljoni kaitsesüsti.

COVID-19 vaktsineerimise töörühma juhi Marek Seeri sõnul on praegu viimane aeg end vaktsineerida. „Veel jõuab,“ kinnitas Seer. „Esmase kaitse saab juba kaks nädalat pärast esimest kaitsesüsti. Kuid täiskaitse saamiseks tuleb kindlasti ära teha ka teine vaktsiinidoos.“

Eestis kasutatavatest vaktsiinidest on kahedoosilised Moderna (Spikevax), kus teine doos tuleb teha nelja nädala pärast ning Pfizer, mille puhul on teise doosi vahe kuus nädalat. Kasutusel on ka ühedoosiline Janssen, mida saabub aga tootjapoolsete raskuste tõttu Eestisse kõige vähem ja seda kasutatakse eeskätt olukordades, kus teise doosi korraldamine on keeruline. Kõik Eestis pakutavad vaktsiinid aitavad tõhusalt raske haigestumise vastu ja vähendavad ka viiruse levikut.

Vaktsineerimiseks saab aja kinni panna, helistades riigi infotelefonil 1247 või broneerides aja digiregistratuuris www.digilugu.ee. Üle Eesti korraldatakse ka võimalusi end vaktsineerida ilma eelnevalt registreerimiseta ning info nende kohta on koondatud veebilehele www.vaktsineeri.ee, samuti oskab nende kohta infot anda telefon 1247.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium