Sotsiaalministeerium

Pressiteade

21.05.2021

Valitsus arutas kabinetinõupidamisel tervise- ja tööminister Tanel Kiige ettepanekut pikendada töötuskindlustushüvitise ja töötutoetuse maksmist 60 päeva võrra töötuna arvel olevatele inimestele, kui registreeritud töötuse määr Eestis peaks tõusma üle 8,5 protsendi.

„Kuna töötushüvitisi määratakse maksimaalselt aastaks, on tuhandetel töötutel lähiajal töötushüvitiste maksmine lõppemas. Samas on COVID-19 kriisist tulenevate piirangute ja kaudsemate mõjude tõttu töötutel endiselt keeruline tööd leida,“ sõnas tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Ettepaneku kohaselt pikendatakse töötuskindlustushüvitisi ja töötutoetuseid 60 päeva võrra, kui üle-eelmisel kuul oli registreeritud töötuse määr kõrgem kui 8,5 protsenti. Näiteks kui registreeritud töötuse määr on augusti kõrgem kui 8,5%, pikendatakse oktoobris lõppevaid hüvitisi. Muudatus kehtib seeläbi kuni 2022. aasta veebruarini.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium