Täna avati pidulikult Lääne-Tallinna Keskhaigla kaht haiglahoonet – Meremeeste haiglat (Paldiski mnt 68) ja nakkuskliiniku statsionaari (Paldiski mnt 66) ühendav galerii.

Hoonete kaugus galeriiga ühendatavate punktide vahel on 120 meetrit. Foto: Rasmus Pitkänen, Lääne-Tallinna Keskhaigla

Hoonete kaugus galeriiga ühendatavate punktide vahel on 120 meetrit. Foto: Rasmus Pitkänen, Lääne-Tallinna Keskhaigla

Hoonetevaheline galerii võimaldab patsiente transportida ja haiglatöötajatel liikuda ühest hoonest teise kiiresti, ilma õue läbimata. Seega ei vajata kahe haiglahoone vaheliseks patsientide transpordiks enam kiirabi- või haiglasõidukit. Samuti on galerii kaudu varasemast kiirem ja mugavam viia nakkuskliiniku patsientidelt võetud proove haigla peahoones asuvasse laborisse.

Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimehe dr Arkadi Popovi sõnul ootas haiglapersonal galerii valmimist pikisilmi. „See ei ole kõigest kahe hoone vaheline sild, vaid haigla jaoks on see suur samm edasi, kvaliteedihüpe. Nakkuskliinikus on ravil erakorralised patsiendid, kes vajavad igapäevaselt uuringuid kõrvalhoones, kus on olemas magnet- ja kompuutertomograafid. Samuti saab galerii kaudu liikuda elustamismeeskond intensiivravist nakkuskliinikusse kõigest kahe minutiga,“ märkis ta.

See ei ole kõigest kahe hoone vaheline sild, vaid haigla jaoks on see suur samm edasi, kvaliteedihüpe.

Hoonete kaugus galeriiga ühendatavate punktide vahel on 120 meetrit. Galerii katusel on katusekatte materjal, millesse on integreeritud päikesepaneel. Teadaolevalt on see Eestis kõige pikem katus, kus on katusekattega integreeritud päikesepaneelide ala. Paneelide võimsus on 35 kWp.

Galerii arhitektuurse lahenduse autor on Indrek Saarepera (Arhitektuuribüroo Visuaal OÜ) ning ehitustöid teostas BauEst OÜ. Projekti kogumaksumus oli ligi 2,1 miljonit eurot ja see rahastati Lääne-Tallinna Keskhaigla vahenditest.

Liisa Matteus, AS Lääne-Tallinna Keskhaigla kommunikatsioonispetsialist

Meremeeste haiglat ja nakkuskliinikut ühendav galerii on valmis. Foto: Rasmus Pitkänen, Lääne-Tallinna Keskhaigla

Meremeeste haiglat ja nakkuskliinikut ühendav galerii on valmis. Fotod: Rasmus Pitkänen, Lääne-Tallinna Keskhaigla