Ravimiametini on jõudnud vihjeid, et inimesed avaldavad sotsiaalmeedia kanalites soovi eraisikutelt ravimeid osta. Ravimiamet hoiatab, et selline teguviis ei ole õige, sest eraisikud ei tohi internetis ravimeid müüa ega oma isiklikke ravimijääke ära anda.

Miks see ei ole lubatud?

  • Ostes või võttes vastu ravimeid teiselt inimeselt, võivad need ravimid olla valesti säilitatud, aegunud või isegi võltsitud. Ravi selliste toodetega ei pruugi olla tulemuslik ja võivad tekkida ennustamatud koosmõjud teiste kasutatavate ravimitega või potentsiaalselt ohtlikud kõrvaltoimed.
  • Iga ravim on määratud personaalselt, mistõttu kõik ravimid ei sobi igale inimesele (eriti retseptiravimid). Vale ravimi manustamine võib seade ohtu inimese tervise, mistõttu tuleks ravimi võtmisel alati konsulteerida enne arstiga.

Mida tasub ravimite ostmisel meeles pidada?

  • Osta ravim ainult apteegist (sh veebiapteegist), millel on tegevusluba, sest vaid nii saad kindel olla, et ostetud ravim on kvaliteetne.

Apteeker oskab anda sulle parimat nõu ja abi õige ravimi valikul ning ravimi puudumise korral aitab leida Sulle sobiva alternatiivi.

Kõigi Eestis tegutsevate ametlike apteekide andmeid saab kontrollida Ravimiameti kodulehelt tegevuslubade registrist (https://rkav.tehik.ee/).

Ravimiameti uudised