Ravimiamet tuletab kõigile vanematele meelde, et ravimeid hoiustades tuleb hoolega jälgida, et need ei satuks laste kätte.

Ravimimürgistused on väga sagedased ning kipuvad tihtipeale juhtuma just kõige nooremate pereliikmetega, kes on leidnud mõne ravimikarbi või -purgi ning selle sisu proovinud.

5 nõuannet laste ohutuse tagamiseks nii kodus kui ka reisil olles:

    1. Vali turvaline hoiukoht: otsi kodus kõige turvalisem koht ravimite hoidmiseks. Asukoht peaks olema väikelaste uudishimulike pilkude eest varjatud ja kättesaamatus (kõrgemas) kohas.
    2. Keera lastekindel kork kinni: ravimisiirupi ja teise lahused on sageli lastekindla korgiga. Veendu, et see on kinni keeratud.
    3. Hoia ravimeid hoiukohas: uudishimulikud lapsed tegutsevad kiiresti, nii et ära kunagi jäta ravimit köögilauale või haige lapse voodi kõrvale, isegi kui pead talle ravimit mõne tunni pärast uuesti andma.
    4. Tuleta pereliikmetele ja külalistele meelde: kui neil on kaasas ravimid, siis tuleb need panna lastele kättesaamatusse kohta isegi siis, kui ravimid on kotis või mantlitaskus.
    5. Reisil: külas või hotellis viibides leia ravimitele turvaline hoiupaik, mis ei ole väikelapsele nähtaval ja kättesaadavas kohas. Hoia ravimit näiteks kapi ülemisel riiulil. Kui hotellitoas on seif, siis hoia ravimeid lukustatud seifis.

Allikas: Ravimiamet