Sotsiaalministeerium

Pressiteade

12.03.2023

Video- ja/või hasartmängudega on kokku puutunud 96% lastest vanuses 11-16 aastat, selgub 2022. aasta sügisel läbi viidud uuringust. Sotsiaalministeeriumi tellimusel Hasartmängusõltuvuse Nõustamiskeskuse ja Kantar Emori koostöös tehtud „Eesti alaealiste elanike kokkupuuted hasart- ja videomängudega” uuring viidi Eestis läbi esimest korda.

Projekti eesmärk oli saada süsteemne ülevaade Eesti laste mängukäitumisest internetis ning mängusõltuvuse riskirühmadest. Uuring mõõtis internetis raha peale mängitavaid hasartmänge (s.h. veebiikasiinosid, kaardimängud, kihlveopanustamine) ja videomänge ehk elektroonilisi mänge, mida mängitakse mängukonsoolil, arvutil või nutiseadmel.

Uuringu lõpparuandega saab tutvuda siin.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium