Eesti Haigekassa

Pressiteade

07.02.2023

4. veebruaril ilmus Postimehe veergudel artikkel pealkirjaga „Perearstindus on äri, kus keerlevad miljonid eurod“. Kuna artiklist on ajakirjanikule saadetud infost välja jäänud palju, avaldame Tervisekassa poolt saadetud kommentaari täismahus, millega soovime anda Eesti inimestele laiema vaate perearstikeskuste rahastusmudelitest.

Kommentaari avaldame muutmata kujul, kuid täpsustusena lisame, et kogu tervishoiuteenuste mahust moodustas üldarstiabi rahastus 14,8%. Parandusena toome veel välja, et kommentaaris mainitud juhtimiskomponendi tasu kehtib ainult tervisekeskuste puhul ning tasu on osa tervisekeskuse baasrahast.

Lisame ka seda, et perearsti sissetulek ei sõltu sellest, kui palju ta kasutab uuringu- ja ka teraapiafondi. Lubatud uuringute maht on piiratud ning uuringute tegemisel on rahaline ülempiir. Tegemata uuringute summad jäävad haigekassa eelarvesse.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa