Sotsiaalministeerium

Pressiteade

01.01.2023

Uuel aastal tõusevad lastetoetused, peretoetused ning üksikvanematoetus. Kuni juuni lõpuni jätkub haiguspäevade varasem hüvitamine. Alampalk tõuseb 725 euroni, keskmine pension 703 euroni, ning hakkab kehtima tulumaksuvabastus 704 eurot kõigile pensioniealistele, sellega muutub keskmine pension tulumaksu vabaks. Hooldekodude kohatasu muutub taskukohasemaks, selle saab tuleval aastal keskmise pensioni eest. Lisaks kompenseeritakse hooldekodudele ja erihoolekandeasutustele energiahinna tõusuga seotud kulusid. Vaktsiinikindlustus laieneb kõigile vaktsiinidele, laienevad vähiravi võimalused, kättesaadavamaks saab logopeedide, füsioterapeutide ja psühholoogide abi. Paindlikkust lisandub nii töötuskindlustushüvitiste süsteemi kui erihoolekandesse.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium