Sotsiaalministeerium

Pressiteade

31.12.2022

Sotsiaalministeeriumi terviseala COVID-19 laiendatud kriisireguleerimistiim tegi tänasel online nõupidamisel ülevaate olukorrast Hiinas ja järeldused Eestile. Eestis pole hetkel põhjust koheselt rakendada erimeetmeid seoses Hiina haiguspuhanguga, kuna otselende pole. Eesti põhirõhk koos Euroopaga on seirel ja viirusproovide sekveneerimisel, et varakult tabada ohtlikke uusi alamtüvesid. Praktilise ettevaatusabinõuna siseriiklikult soovitame vaktsineerimist nii gripi kui COVID-19 vastu.

Teadusnõukoja juhi prof Toivo Maimetsa sõnul on meile kättesaadavate andmete kohaselt Hiinas levinud samad alamtüved mis Eestis. „Eestis erakorralisi meetmeid pole hetkel vaja vastu võtta. Meie rõhk on viirusproovide sekveneerimisel, sest Hiinast tulev info on ebapiisav. Eesmärk on võimalikult varakult saada jälile uute tüvede tekkimisele, mis kas levivad kiiremini või tekitavad raskemat haigestumist,“ selgitas prof Maimets.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium