Eesti Haigekassa

Pressiteade

18.12.2022

Valitsus jõudis sisulisele kokkuleppele ajutise haiguspäevade teisest päevast hüvitamise pikendamises tuleva aasta keskpaigani.

Senine ajutine haiguspäevade hüvitamise kord, mille järgi makstakse töötajatele haigestumise korral hüvitist alates teisest päevast, pikeneb 1. jaanuarist 30. juunini.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Helmen Küti (SDE) sõnul on otsus ennekõike abiks neile, kes teenivad väiksemat või keskmist palka ega saa teha kaugtööd. “Alternatiiv olnuks see, et inimesed lähevad köha ja nohuga tööle ning nakatavad teisi, et mitte oma laenumaksete ja muude kuludega hätta jääda.”

Ajutine haigushüvitiste maksmise kord kehtib 2021. aasta algusest. Selle järgi on esimene haiguspäev töötaja omavastutusel, tööandja maksab hüvitist teisest viienda päevani ning haigekassa maksab hüvitist alates kuuendast päevast.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa