Eesti Haigekassa

Pressiteade

11.10.2022

Parima praksise tunnustuse pälvis tänavu rekordarv perearstikeskuseid. Perearstide iga aastasel kvaliteedi hindamisel saavutas väga hea või hea tulemuse lausa 203 perearstikeskust. Heade tulemuste eest maksis haigekassa perearstidele kvaliteedi lisatasu ligi 1,4 miljoni eurot.

Iga aasta viib Eesti Perearstide Selts koostöös Eesti Haigekassaga läbi perearstikeskuste kvaliteedi hindamise eesmärgiga auditeerida nii kliinilist tööd kui ka praksise töökorraldust.

Perearstikeskuste tase kujuneb kvaliteediindikaatorite hindamisel, mille alusel kvalifitseeruvad praksised A, B, C, D, E või F- tasemele. Samuti toimub auditeerimisprotsess, kus külastatakse keskuseid kohapeal.

„Hindamisel võetakse arvesse näiteks ravijuhendite järgimist haiguste ennetamisel ja ravimisel, digitaalsete tervisekaartide kasutamist ning andmete edastamist tervise infosüsteemi, samuti nii pereõdede ja perearstide iga-aastast enesetäiendamist kui ka patsientide tagasiside küsimist,“ selgitas hindamisprotsessi Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige ja perearst Elle-Mall Sadrak.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa