Eesti Haigekassa

Pressiteade

29.09.2022

Selle aasta jooksul on kättesaadavaks saanud paljud uued vähiravi võimalused näiteks lümfoomi, leukeemia, melanoomi, eesnäärmevähi, kopsuvähi ja mitmete teiste kasvajate raviks. Esimesel poolaastal on haigekassa tasunud ligi 39 000 inimese vähiravi eest üle 96 miljoni euro.

Haigekassa soodusravimite loetellu on tänavu lisatud ravim eesnäärmevähi ja lümfoomi raviks. Samuti laiendati ravivõimalusi leukeemia, hulgimüleoomi ja rinnavähi raviks. “Esimesel poolaastal rahastas haigekassa pahaloomuliste kasvatajate raviks mõeldud soodusravimeid ligi 15 300 patsiendile enam kui 14 miljoni euro eest,” kinnitas haigekassa ravimite ekspert Marta Danilov.

Sellest aastast rahastab haigekassa ka mitmeid uusi ravimiteenuseid, mis on vajalikud näiteks leukeemia, melanoomi, kopsu- ja maksavähi raviks. Danilovi sõnul on esimesel poolaastal vähiravi ravimeid sisaldavaid teenuseid ehk haiglaravi koos ravimitega saanud 5000 patsienti ligi 33 miljoni euro eest.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa