Sotsiaalministeerium

Pressiteade

12.09.2022

Suitsiidide vähenemine Eestis on peatunud. Olukorra parandamiseks peame tugevdama kogu vaimse tervise süsteemi ja tooma abi inimestele lähemale, ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo tänasel rahvusvahelisel suitsiidiennetuspäeval. Tervise- ja tööminister Peep Peterson juhtis tähelepanu enesetapukatsete kasvule noorte hulgas, mis on eriti murettekitav tendents.
Eestis on suitsiidide arv aastakümnete jooksul oluliselt vähenenud, näiteks 1994. aastal hukkus enesetapu läbi 615, 2001. aastal aga 401 inimest. Viimase kümnendi jooksul on aga areng peatunud ning iga-aastane suitsiidide arv on kõikunud kahesaja ümber. 2021. aastal suri Eestis suitsiidi tõttu 186 inimest.

„Suitsiid on ennetatav ning selleks, et me ei kaotaks oma lähedasi sel traagilisel viisil, peame parandama vaimse tervise süsteemi üldiselt ning tegelema ka suitsiidiennetusega spetsiifiliselt. Selle aasta algusest sotsiaalministeeriumis tegutsev vaimse tervise osakond on intensiivselt otsinud uusi võimalusi tuua vaimse tervise abi inimestele lähemale,“ ütles minister Signe Riisalo.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium