Eesti Haigekassa

Pressiteade

05.09.2022

Hiljuti läbi viidud Eesti meeste terviseuuring näitas, et kolmandik 40-49-aastastest meestest polnud rahul oma seksuaaleluga. Seemnepurske- ja erektsioonihäireid esines igal viiendal ning seksuaalse huvi langus igal seitsmendal mehel.

Enda seksuaaleluga olid rahulolematud kolm meest kümnest. Kusjuures 60 protsendil juhtudest oli rahulolematus seotud seksuaalhäiretega, ülejäänutel peamiselt partneri puudumise või suhte kvaliteediga. Seksuaalse huvi langust esines igal seitsmendal mehel ja ligi kümnendik uuringus osalenutest polnud enda sõnul enam seksuaalselt aktiivsed. Lõplikult olid seksuaalelust loobunud siiski vähesed mehed.

Uuringu tulemused näitasid, et klassikalistest seksuaalhäiretest esines kõige sagedamini meestel probleeme enneaegase seemnepurskega, mida oli ligi viiendikul (21%). Peaaegu samal määral (18%) meestel esines erektsioonihäired ning kõige sagedamini toodi välja varasemast nõrgemaks jäävat erektsiooni.

Võimalik eesnäärmehaigus, kusemishäired ja alanenud testosterooni tase oli uuringu järgi igal kuuendal mehel. Kõik need tervisemured mõjutavad oluliselt mehe elukvaliteeti ja soodustavad seksuaalhäirete tekkimist.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa