Sotsiaalministeerium

Pressiteade

04.09.2022

Alates 1. septembrist on perearstidel võimalus Tervise infosüsteemis teha COVID-19 riskirühma päringuid. Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse loodud lahendus aitab perearste patsientide testimisele suunamisel ning inimestel on võimalus enda riskirühma kuulumist kontrollida Patsiendiportaalist.
Alates 1. septembrist on perearstidel võimalus Tervise infosüsteemis teha COVID-19 riskirühma päringuid. Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse loodud lahendus aitab perearste patsientide testimisele suunamisel ning inimestel on võimalus enda riskirühma kuulumist kontrollida Patsiendiportaalist.

„COVID-19 riskirühma kuuluvate patsientide automaatse päringu arendusvajadus tekkis kevadel, kui muutsime testimisstrateegiat,“ ütles Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler dr Heidi Alasepp. „Koostöös Teadusnõukoja, perearstide ja Eesti Haigekassaga vaatasime üle ja täiendasime riskirühma nimekirja ning leppisime kokku päringu andmekoosseisu. TEHIKus välja töötatud lahendus annab perearstile kiiresti taustaülevaate patsiendi diagnoosidest, millele arst saab tugineda edasiste raviotsuste tegemisel. Ka iga inimene saab Patsiendiportaali sisenedes teada, kas ta kuulub COVID-19 riskirühma ning miks,“ lisas dr Alasepp.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium