Sotsiaalministeerium

Pressiteade

27.08.2022

Kes meist ei tahaks kena naeratust ja terveid hambaid. Paraku näitab täiskasvanute kui ka laste suutervise uuring, et Eesti inimeste hammaste seisukord pole kiita. Miks on meie suurte ja väikeste inimeste suutervis nii kehv?

Täiskasvanute suutervise uuring näitab, et keskealistel (vanuses 35-44) on suus ligi poolte hammastega probleeme. Hambaid on varasemalt ravitud (nt täidistega), need on katki või puuduvad sootuks. Lausa kolmveerand uuringus osalenud inimestest vajavad hambaravi, sh proteese või nende asendamist.

Ka laste suutervise uuringu tulemused pole kiita. Näiteks 6-aastastest lastest enam kui pooltel olid kohest ravi vajavad hambaaugud. Veidi vanemate, 12-aastaste seas oli tervete hammastega lapsi vaid 32 protsenti.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium