Patsiendiportaali haldaja Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK)

Pressiteade

29.07.2022

Täna tutvustas Patsiendiportaali haldaja Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK) avalikkusele oma uusi arenduspartnereid, kes võitsid ligi 4-miljoni euro suuruse hanke viimaks senine digilugu.ee uuele tasemele.

TEHIKu direktori Margus Armi sõnul osales konkursil Eesti IT-firmade tõeline paremik, sest ootused uue Patsiendiportaali kasutajamugavuse ja funktsioonide osas on väga kõrged. „Võitjateks osutusid IGLU ja Industry62, kes paistsid silma erakordselt heade proovitöödega ning komisjon hindas nende tehnilisi oskusi ja disaini maksimumpunktidega,“ rääkis Arm. Mõlema partneriga sõlmiti leping neljaks aastaks ja töid tellitakse minikonkursside alusel.

Margus Armi sõnul hakatakse esimeste arendustöödega pihta suve lõpus ja uus portaal avatakse siis, kui piisav hulk olemasolevaid teenuseid on vanast portaalist üle viidud. „Kindlasti jääb inimestele üleminekuperiood ja piisavalt aega uue portaaliga harjumiseks, samuti ei pea kasutajad kartma, et nende andmete või dokumentidega midagi juhtub. Kuna Patsiendiportaalis kuvatakse tervise infosüsteemi andmeid, siis ei kao need kuskile, vaid kuvatakse ka uues portaalis,“ kinnitas Arm.

Uus portaal saab olema kasutajasõbralikum, intuitiivsem ja parema ligipääsetavusega nii mobiilis kui ka näiteks vaegnägijatele. Kasutajateekonnad ja keelevalik saavad olema selgemad ja arusaadavamad ka neile, kellel pole laialdasi meditsiinialaseid teadmisi. Samuti saab tulevikus inimene ise enda kohta olemasolevaid andmeid süsteemi lisada või sünkroniseerida otse enda nutiseadmest.

Refereeritud artikkel täismahus siit: TEHIK