Sotsiaalministeerium

Pressiteade

30.07.2022

Sotsiaalministeeriumi COVID-19 koordinatsiooni töörühm on tervise- ja tööministrile teinud ettepaneku loobuda 10 000 doosi Valneva koroonavaktsiini ostmisest. Esmaste, teiste ning tõhustusdooside tegemist jätkatakse Pfizer/BioNTechi, Moderna ja Novavax vaktsiinidega.
“Eesti vaktsiinivajadused eelolevaks hooajaks on kaetud Moderna ja Pfizer/BioNTech lepingutega ning sõlmitud lepingute kohaselt saadaolevad kogused pigem isegi ületavad hetkel Eesti vajadusi,” kommenteeris tervise- ja tööminister Peep Peterson.

Euroopa Liit sõlmis vaktsiinitootja Valnevaga inaktiveeritud viirusel põhineva vaktsiini ostuks eelostulepingu 2021.aasta novembris tingimusega, et vaktsiin saab Euroopa Liidu müügiloa hiljemalt selle aasta maikuuks. Kuna Valneva sai müügiloa hiljem (EL müügiluba anti 24.06.2022), kui lepingus ette nähtud, on paljud riigid avaldanud soovi lepingud lõpetada.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium