Sotsiaalministeerium

Pressiteade

24.05.2022

Vene Föderatsioon ja teised agressorriigid ei tohiks osaleda Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) otsuste tegemises ning praegu Moskvas asuv WHO Euroopa mittenakkushaiguste ennetamise ja tõrje büroo tuleks ümber paigutada, ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik 75. Maailma Terviseassambleel peetud kõnes.

„Kolm kuud tagasi, 24. veebruaril meie maailm muutus. Venemaa ulatuslikul sõjal Ukraina vastu on tervisele ja heaolule laastavad tagajärjed, mis võivad kesta mitu põlvkonda,“ ütles minister Tanel Kiik. „Eesti mõistab Venemaa sõjalise agressiooni kõige karmimalt hukka. Seisame nendel rasketel aegadel Ukraina ja tema rahva kõrval, nii sõnades kui tegudes.“

Tänavune 75. Maailma Terviseassamblee toimub egiidi all „Tervis rahu, rahu tervise nimel!“. Minister Kiige sõnul on enamikus Maailma Terviseorganisatsiooni liikmesriikides sellel teemal üksmeel, kuid kahjuks ei kehti see kõigi puhul. „Vene Föderatsioonil, kes tapab julmalt lapsi ja teisi tsiviilisikuid, pommitab kodusid, koole ja haiglaid, ei tohiks lubada osaleda WHO otsuste tegemises enne, kui nad austavad täielikult rahvusvahelist õigust ja inimõigusi,“ ütles minister Tanel Kiik. „Sama kehtib ka kõigi teiste agressorriikide kohta. Samuti tuleks ümber paigutada praegu Moskvas asuv WHO Euroopa mittenakkushaiguste ennetamise ja tõrje büroo. See on vähim, mida saame teha.“

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium