Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus

Pressiteade

09.05.2022

Eesti kõige kiiremini kasvav IT maja Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK) avas uue kaasaegse kontori ajaloolises paekivihoones.

Asutuse direktori Margus Armi sõnul oli kolimiseks mitmeid põhjuseid. „TEHIKus arendab täna 1,3 miljoni Eesti inimese jaoks erinevaid elutähtsaid IT-lahendusi ligi 200 inimest, kellel ei olnud endises hoones selleks lihtsalt enam piisavalt ruumi,“ rääkis Arm.

Viie tegutsemisaasta jooksul on TEHIK igal aastal töötajate arvu poolest kasvanud umbes veerandi võrra ning jätkab kasvu ka tänavu.

Margus Armi sõnul on targad IT-lahendused lahutamatu osa kaasaegsest ühiskonnast ning eestlased on nende osas järjest nõudlikumad. „Loomulikult oli uue kontori puhul eelduseks, et see vastaks kõigile kaasaegsetele töötingimustele ja saaksime oma inimestele pakkuda sarnaseid võimalusi nagu erasektor, kellega me nii tööjõu kui ka hüvede osas kahtlemata konkureerime,“ märkis Arm.

Endise, Uus-Tatari tänaval asunud 1300 m2 büroohoone asemel on TEHIKu uuel, Pärnu maantee 132 asuval värskelt renoveeritud rendipinnal kolm korrust ja ligi 3000 m2 netopinda. Lisaks on loodud võimalused juba normaalsuseks saanud hübriidtööks ning arvestatud ergonoomilise töökeskkonna põhimõtetega.

Majas on rohkelt koosolekuruume ja avar puhkeala, 3,5-meetrised laed, ajaloolised paekiviseinad ja sadu lopsakaid taimi. Tegemist energiasäästliku hoonega, mille katusel on 117 päikesepaneeli. Ruumide sisekujunduse lõi sisearhitektuuribüroo LÄVI.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK)