Sotsiaalministeerium

Pressiteade

17.03.2022

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik kinnitab avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjoni ettepanekul terviseameti peadirektoriks sihtasutus Innove endise juhi ja praeguse hariduse erisaadiku Birgit Lao. Uus peadirektor asub ametisse 2. mail, seni jätkab peadirektori ülesannete täitmist Mari-Anne Härma.

“Terviseamet on viimastel aastatel läbi teinud keerulise kriisiperioodi ja seoses riigireformiga seisab ees samuti unikaalne periood. Muutuste ja liitmiste faasis saan olla juht, kes seotud osapooli kokku toob ja kaasab – nii saame tagada parimad teenused ühiskonnale ning luua organisatsiooni, mis toob kokku erinevate valdkondade suurimad tugevused,“ ütles terviseameti uueks juhiks valitud Birgit Lao.

„Birgit Laol on pikaajaline kogemus nii organisatsioonide ühendamisel, läbimõeldud strateegiauuenduste ellu viimisel kui ka väga erinevate valdkondade edukast koostööst ühiste eesmärkide saavutamisel. Tema põhjalikud teadmised haridus- ja teadusvaldkonnast toetavad kindlasti ka tervishoiuteenuste arendamist ning integreerimist, samuti Eesti rahva tervise ja hea elukeskkonna nimel töötamist,“ sõnas tervise- ja tööminister Tanel Kiik. „Terviseamet on kriiside vältel lahendanud erakordselt suuri väljakutseid ning asutuse juhtkond ja tööpere väärivad meie kõigi lugupidamist ja tunnustust. Soovin uuele peadirektorile ja kogu Terviseameti kollektiivile jõudu ning tarkust Eesti tervishoiusüsteemi korraldamisel ja arendamisel.“

Birgit Laol on mitmekülgne juhtimiskogemus haridusvaldkonnast. Hariduse erisaadikuna oli tema ülesandeks Eesti hariduse turunduse ja ekspordi eestvedamine. 2014. aastast juhtis Lao sihtasutust Innove, mis ühines 2020. aastal Haridus- ja Noorteametiga. 2006. kuni 2014. aastani töötas Birgit Lao Haridus- ja Teadusministeeriumis tõukefondide osakonna asejuhatajana (2006-2012) ning analüüsiosakonna juhatajana (2012-2014). Birgit Laol on bakalaureuse kraad Tartu Ülikoolis õigusteadustes ning Euroopa õpingute magistrikraad Tartu Ülikoolist. Praegu õpib ta Oulu ülikoolis haridusettevõtluse magistriõppes.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium