Sotsiaalministeerium

Pressiteade

10.11.2021

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse uueks juhiks valiti avaliku konkursi tulemusena senine Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektori asetäitja Margus Arm, kes alustab uues ametis tööd 1. jaanuarist 2022.

„Viimased aastad on koroonaviiruse tõttu olnud TEHIKu jaoks küllaltki pingelised, ootused on suured ja eeldavad kiireid lahendusi. Väljakutsed on põnevad ja usun, et RIAs saadud kogemused aitavad mul neid ootusi ka hästi täita. Katrin Reinhold on loonud tugeva IT-maja ning selle töö ülevõtmine ja edasiarendamine on privileeg,“ ütles Margus Arm. „Minu ülesanne on jätkata TEHIKus riigile ja inimestele vajalike digiteenuste arendamist ning toetada tarkade IT-lahenduste kaudu nii palju kui võimalik seda, et riigi poolt loodud tervise- töö- ja sotsiaalvaldkonna teenused oleksid mugavad ja kättesaadavad.“

„Margus Arm asub juhtima Eesti riigi ja elanike jaoks üht olulisimat IT-maja – väljakutsed on TEHIKul suured. Meie elanike ootus riigiga suhtluses on, et see oleks lihtne, kiire ja turvaline. Samal ajal on riigi jaoks kriitilise tähtsusega küberturvalisus ja kaasaegsed lahendused. Unustada ei saa ka Eesti digiriigi mainet, mille nimel töö tulevikus jätkuma peab. Minu ootused TEHIKu uuele juhile on kõrged, aga olen lootusrikas,“ ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul on TEHIK taganud COVID-19 kriisi ajal Eesti riigile rohkelt hädavajalikke infotehnoloogilisi lahendusi, alustades COVID-19 avaandmetest ja digiregistratuuri arendustöödest kuni patsiendiportaali ja ELi digitaalsete COVIDi tõenditeni. „Nende tegevuste taustal on TEHIK viinud ellu märkimisväärseid kaitstud ja turvalisi arendusi Eesti tervise-, sotsiaal- ning töövaldkonna e-teenustes, mis muudavad riigiga asjaajamise kiiremaks ja mugavamaks,“ ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik. „Tunnustan TEHIKu innovaatilise kollektiivi pühendumist ja panust nii COVID-19 kriisi vältel kui enne seda ning soovin tööperele ja uuele juhile palju jätkuvat tarkust, edu ning kordaminekuid.“

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium