Sotsiaalministeerium

Pressiteade

29.10.2021

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo saatis täna kõigi kohalike omavalitsuste sotsiaalvaldkonna töötajatele üleskutse iga kokkupuute ajal klientide ja hoolealustega leida aeg vaktsineerimisega seotud küsimustele vastuste leidmiseks. Ministri sõnul tuleks rääkida kõigi abivajajatega ka vaktsineerimisest, et pakkuda võimalikult isiklikku lähenemist ning leida vastused inimese küsimustele ja leevendada kõhklusi.

Uuringud näitavad, et sageli ei jõua inimesed vaktsineerima seetõttu, et neil on kõhklusi või vastuseta küsimusi, millele ei ole saadud vastuseid üleriigilistest kampaaniatest, loodud veebilehtedelt või pole neil teemadel ka perearstiga räägitud. „Omavalitsustes töötavad sotsiaaltöötajad, lastekaitsespetsialistid, hooldajad, ohvriabi- ja tugikeskuse töötajad puutuvad igapäevatöös kokku paljude abivajavate inimestega. Julgustame neid kõikide kokkupuudete ajal võtma teemaks ka vaktsineerimise, sest tuttava ja kogukonnas lugupeetud inimese arvamust usaldatakse. Et see lihtsam oleks, saatsin täna neile kirja peamiste vaktineerimise kasu selgitavate sõnumitega. Loodan väga, et sellest on kasu ja saame üheskoos vaktsineerimisega viiruse levikule piiri panna. On ju selge, et viirusest on enam ohustatud just nõrgema tervisega inimesed, keda ka abivajajate seas on sageli palju,“ sõnas sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium