Sotsiaalministeerium

Pressiteade

11.10.2021

11.-24. oktoobril tegutsevad Tallinnas Lasnamäel kaubanduskeskuste juures täiendavad vaktsineerimispunktid, kus kõik soovijad saavad eelregistreerimata vaktsineerimisalast nõu ja vaktsineerida. Saadaval on ka ühedoosiline Jansseni vaktsiin. Vaktsiin on tasuta ka ravikindlustuseta inimestele.

„Liiga paljud inimesed on näinud oma lähedaste peal koroonahaiguse tõsiseid tagajärgi. See ei pea nii olema – vaktsineerimine on parim võimalus ennast ja oma lähedasi kaitsta. Eriti oluline on koroona vastu vaktsineerida eakatel ja krooniliste haigustega inimestel, “ ütles sotsiaalministeeriumi kantsler Maarjo Mändmaa. „On mõistetav, et vaktsineerimine võib tekitada ka hirmu, seepärast on nüüd Lasnamäel väga hea võimalus minna läbi vaktsineerimispunktist, arutada oma muresid meditsiinitöötajaga ja soovi korral sealsamas kohe ka vaktsiini saada.“

„Kutsun kõiki Lasnamäe elanikke võimalust kasutama ja ennast vaktsineerima. Samuti tänan siinkohal kõiki, kes on ennast vaktsineerinud ning järgivad ohutusabinõusid, sest just tänu teie panusele saame viiruse levikut vaos hoida. Kui olete ise kaitsesüsti juba saanud, siis alati saate infot nõustamise ja vaktsineerimise võimaluste kohta edasi anda neile, kes siiani kõhklevad,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Vaktsineerima oodatakse kõiki soovijaid alates 12. eluaastast. Vaktsineerimiseks pakutakse kahedoosilisi Pfizer/BioNTech ja Moderna vaktsiine ning ühedoosilist Jansseni vaktsiini. Läbipõdemise järgselt on soovitav vaktsineerida kuue kuu möödudes vähemalt ühe vaktsiinidoosiga.

Vaktsineerimiseks on vaja kaasa võtta isikut tõendav dokument. Vaktsineerimise kohta saab nõu ka perearsti nõuandeliinilt telefonil 1220. Lisainfot saab ka lehelt www.vaktsineeri.ee ja telefonil 1247.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium