Eesti Haigekassa

Pressiteade

05.10.2021

Alates 1. oktoobrist algab haigekassal uus viieaastane eriarstiabi lepinguperiood 89 erakliinikuga. See parandab haigekassa rahastatud eriarstiabi kättesaadavust lisaks haiglatele ka eraarstide juures.

Selleks, et arstiabi oleks kvaliteetne ja paremini kättesaadav kogu Eestis, sõlmis haigekassa uued lepingud eratervishoiuasutustega, kes pakuvad eriarstiabi. „Need erakliinikud täiendavad haiglate pakutavaid teenuseid ja annavad inimestele eriarstiabi saamiseks lisavõimaluse,“ ütles haigekassa partnersuhtluse osakonna juht Marko Tähnas.

Tähnase sõnul tuleb uuel eriarstiabi lepinguperioodil juurde suuri ja stabiilseid teenusepakkujaid. Samuti suureneb ravimaht, mida haigekassa ostab erakliinikutelt. „Suurem rahastus ja laiem valik kliinikuid tähendab, et arstid saavad vastu võtta rohkem patsiente ja eriarstiabi kättesaadavus paraneb,“ lisas Tähnas.

Haigekassa investeerib neljandas kvartalis erasektori eriarstiabiteenusesse 11 miljonit eurot, järgmise aasta jooksul kokku ligikaudu 55 miljonit. Ka järgnevatel aastatel ostab haigekassa erasektorilt eriarstiabi teenuseid kasvavas mahus.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa