AS Chemi-Pharm

Pressiteade

01.08.2021

Koroonaviiruse antikehadega BioBlock ninasprei laboriuuringud tõestasid selle tõhusust ka Eestis praegu laialdaselt leviva delta viirustüve blokeerimisel. Laboriuuringud on tõestanud, et BioBlock pakub kaitset nii algse Wuhani kui ka India päritolu delta ja kappa viirustüvede ning Suurbritannia, Lõuna-Aafrika ja Brasiilia tüvede vastu.

„Oleme praeguseks laboriuuringutega tõestanud, et BioBlock ninasprei toimib ühtviisi hästi kõigi nende koroonaviiruse variantide vastu, mis on Maailma Terviseorganisatsiooni hinnangul enim murettekitavad, sealhulgas ka praegu Eestis leviva delta tüve vastu. Oma meeskonnaga oleme me pidevalt jälgimas viirusega toimuvaid muutusi ning ennetavalt testimas BioBlocki võimet neutraliseerida ka neid tüvesid, mis pole veel laialdaselt levinud.“ ütles Icosageni teadusdirektor Mart Ustav juunior.

„BioBlock on teaduspõhise tootearenduse musternäide, mis sündis vajadusest pandeemia alistada. Praegusel nakatumise tõusu perioodil saab end kõige paremini kaitsta nelja meedet koos rakendades: vaktsineerides, maski kandes, käsi desinfitseerides ja BioBlocki kasutades,“ ütles Chemi-Pharmi juhataja doktor Ruth Oltjer.

BioBlocki tootmist ja müüki lubava otsuse on väljastanud Terviseamet, võttes aluseks Ravimiameti, Terviseameti, Põllumajandus- ja Toiduameti ning Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve ameti spetsialistidest koosneva piiripealsete toodete eksperttöörühma seisukoha. BioBlock ei ole juriidiliselt ravim ega meditsiiniseade, kuid selle tooteinfo ja pakendiinfo on kooskõlastatud nii Ravimiameti kui ka Terviseametiga.

Bioblock on eestimaine innovatiivne toode, mille kontseptsiooni töötasid professor Mart Ustavi juhtimisel välja Icosageni teadlased. BioBlocki arendamiseks ja turule toomiseks loodi konsortsium, kuhu kuuluvad Chemi-Pharmi, Icosageni, Tartu Ülikooli, Eesti Maaülikooli ning OÜ Teadus ja Tegu teadlased ja spetsialistid. Toote tehnoloogia on patenteeritud. BioBlock ninaspreid toodab ja turustab Chemi-Pharm.

AS Chemi-Pharm