Sotsiaalministeerium

Pressiteade

15.07.2021

Sotsiaalministeeriumi, Terviseameti ja Viljandi haigla koostöös alustab täna (15.07) mööda Eestit ringi sõitmist ja eelregistreerimata COVID-19 vastu kaitsesüstimist pakkuv vaktsineerimisbuss.

15. ja 16. juulil saavad kõik soovijad vaktsineerida Sillamäel, Kalevi spordihoone ujula kõrval. 17. juulil peatub buss Maardu linnapäeval ning end vaktsineerida saab ka näiteks Viljandi Folgil.

Mobiilse vaktsineerimiskabinetina kasutatakse Viljandi haigla radioloogiabussi, milles on tagatud pidev elektriga varustatus. Vaktsineerimismeeskonda kuulub kaks Viljandi haigla vaktsineerimisõde ja autojuht.

SA Viljandi Haigla juhatuse esimees Priit Tampere sõnul läheb vaktsiinibussi idee kokku Viljandi haigla üldise strateegiaga minna haiglast välja inimesele lähemale. „Mobiilseid üksusi on meil veel (mammograafia, töötervishoid, röntgen) ja vaktsineerimine on vaid üks neist teenustest. Kavatseme tulevikus laiendada seda võimalust paljude Viljandi haigla teenuste puhul“, ütles Tampere.

COVID-19 vaktsineerimise töörühma juhi Marek Seeri sõnul hakkab buss sõitma peamiselt nendes piirkondades, kus vaktsineeritute hõlmatus on keskmisest väiksem, ent väisab ka üritusi ja laatasid, kus on koos palju inimesi. Praegu on bussi graafik paigas paariks järgmiseks nädalaks, ent see täieneb jooksvalt vastavalt sellele, kuidas seda võimalust vastu võetakse.

„Kes veel vaktsineerima pole jõudnud, siis praegu on selleks parim aeg ja jõuab enne sügist vaktsineerimiskuuri lõpetada. See on kõige lihtsam ja tõhusam viis kaitsta ennast ja oma lähedasi kolmanda koroonalaine eest ning hoida Eesti avatuna,“ lisas Seer.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium